středa, června 14, 2006

Nightview

Nightview znamena v prekladu neco jako nocni pohled a je to nazev programu na jedne pozorovatelne, na ktere uz jsem par let nebyl. A vy jste mezitim pochopili, ze dneska si poctete bez diakritiky.

Je krasna, tepla, letni noc a ja sedim u pocitace, hvezdy na dosah. Ale presto jsem pred chvilkou vysel ven, abych je mel daleko a mohl po nich touzit. A objevovat pro mne poslednich par let neznamy pojem a to nespechat. A tak bych o vikendu mozna zajel ne pod chatu, ale pod sirak, spolehaje se na to, ze v noci neprijde bourka. Kam? Skoro kamkoli, kde budou svitit hvezdy. Co kdo na to? Nepredpokladany utek do Ondrejova s sebou prinasi mnoho krasneho. Krom hvezd treba i nejedouci vlaky, ujete autobusy a krasnou krajinu v plne sile. A taky stesky a touhy, ktere na naplneni budou muset jeste chvilku pockat. ...aby se bylo na co tesit.

Kulturni vyziti pomohla uspokojit Lia svym literarnim tipem. Nebe pod Berlinem zaujalo, zejmena zacatek byla pastva pro oci. Prvnich par stranek me dokonce napadaly takove kycove slogany jako poezie mesta v proze - a to se jeste hlavni postava neseznamila s postavou opacneho pohlavi. Behem cesty do Prahy a dale jsem se noril hloub a hloub a hloub... az jsem se vynoril. Jojo... (ale na Hrabeteho Horecku to stejne nema)

Co s nacatou noci? Nevim... Pozorovat a touzit?

Žádné komentáře: