úterý, března 23, 2010

Za Topola!

Nemám současného (snad ještě ;)) předsedu ODS rád. Dávno tomu, co se svěží vánek proháněl sněmovnou. Nicméně pokud by měl být argumentem pro odstoupení přepis rozhovoru s redaktorem časopisu Lui, který je s oblibou rozmazáván a - imho - dezinterpretován, potom nezbývá než vzpomenout na Miloše Zemana a jeho novinářskou žumpu.

3 komentáře:

lia řekl(a)...

Hezký rozbor k tomu: http://mpicha.cz/index.php?view=entry&id=172:topolanek-popleta

mates řekl(a)...

víš dobře, že jsem nepřítelem "politické korektnosti" (dokonce ani ten pojem nedokážu napsat bez uvozovek), ale problém je v tom, že ačkoliv měl pravdu, měl by si člověk na jeho pozici uvědomit, že lidé píšící do novin (termín novinář je pro ně příliš pochvalný) jsou buď prvoplánoví hlupáci nebo prolhaná a prohnaná sebranka (často obojí), takže musí přesně formulovat (a to není jen tento případ) a, pokud možno nepoužívat výrazů typu "prdel". To, že před rokem vyřešil plynovou krizi je pro voliče naprostá banalita ve srovnání s tím, že kopl nějakému autu do pneumatiky. Bohužel... ale nejsme v tom sami - podívej se jak to ve Státech vede napomádovaný panák - taky mu to žerou i s navijákem (teď už snad o něco méně).

Ježo řekl(a)...

@mates: Podle mě je to o klasickém "quod licet Iovi, non licet bovi". Podobné přehmaty dělá každý politik. Topolánek má ten problém, že od samého počátku ve vedení ODS, mu neustále někdo (ať už více či méně skrytě) háže klacky pod nohy. Od počátku (Klausovy SMSky) tak má mnohem horší pozici než většina ostatních politiků. (Čímž ovšem nechci nějak omlouvat jeho zjevné přehmaty a přešlapy.)

P.S. Prdel je krásné české slovo a jeho patřičné použití bych nikomu nevyčítal. :)