Asi před 14 dny mne Sovička seznámila s pro mne překvapujícím zjištěním: čerstvá vajíčka natvrdo uvařená se špatně loupou. Od té doby se můj vztah k čerstvým vajíčků dá popsat jako ambivalentní. Ano, je super, že jsem si z obchodu přinesl plato čerstvých vajíček, ale k čemu mi to - sakrapráce - je, když mi polovina vajíčka zůstane ve skořápce?
Můj vztah k čerstvým vajíčkům se tak začal nápadně podobat mému vztahu k sociálním dávkám. Na jednu stranu jsem toho názoru, že každý by měl být svého štěstí strůjcem a nespoléhat na stát, na druhou stranu... Omezení porodného mě docela nechalo chladným (ano, to, že nejspíš těsně přijdeme o porodné (ať už časově, nebo co se stropu pro jeho výplatu týče) nepotěší, ale fakt je mi to téměř jedno), nu, po předkrmu v podobě výše rodičovského příspěvku jsem to včera dorazil zjištěním, že ani peněžitá pomoc v mateřství nebude žádné terno - což nepotěšilo jak Sovičku, tak mě.
A tak jsem o tom začal znovu přemýšlet a došel jsem k závěru, že tak je to vlastně správně a že:
a) to zvládneme, ať to bude jakkoli
b) svoje názory si podržím
c) ty vajíčka mě štvou o mnoho víc.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
1 komentář:
ad a/b/ vytrvej!
ad c/ nevím jestli to funguje i na čerstvá vejce, ale obecně mám tuto zkušenost: vejce natvrdo se na špičce kolumbovsky naklepne, skořápka se v kroužku o poloměru cca 3mm odstraní - pozor! důležité - včetně takové té jemné blány, nasadí se na ústa a do vzniklého otvoru se foukne (pozor na prasknutí žilek v mozku). V tu chvíli se podle mne vytvoří vzduchový polštář mezi natvrdlým bílkem a tou blankou, následným klasickým poklepáním po celém povrch vejce se naruší strukturální integrity kalcifikované slupky a jednotlivé fragmenty lze díky tomu, že již nejsou adhezí přilnuty k podkladu snadno odstranit.
Okomentovat